תזונה נכונה עם שמן המפ או זרעי המפ כמקור עשיר לחלבון ולשמנים אומגה 6 ואומגה 3 ביחס המדוייק לגוף האדם
זרעי המפ מתאימים לאכילה כשהם טריים , טחונים, קלויים או מטוגנים. ניתן להכין מהם חלב המפ טבעוני בריא ביותר, כמו גם תה המפ וכמובן שאר מיני מזונות כמו מאפים ותבשילים שונים.
100 גרם זרעי המפ מכיל 600 קלוריות, 40 גרם של שומן צמחי, 30 גרם חלבון ורק 7 גרם של פחמימות.
כמעט 44% ממשקל הזרעים מורכב משמנים אכילים, המכילים כ-80% של חומצות שומן. הזרעים הם גם מקור עשיר ביותר של שתי חומצות השומן החיונות כל כך לגוף האדם – חומצה לינולאית, הידועה גם כ'אומגה 6', וחומצה אלפא-לינולנית, המכונה גם 'אומגה 3'.
זרעי המפ מכילים רמות גבוהות של חלבונים, והפרופיל של חומצות האמינו נחשב למושלם כמעט בהשוואה למקורות חלבון אחרים כמו בשר, חלב או סויה.
זרעי המפ מכילים את כל 21 חומצות האמינו המוכרות לאדם, כולל 9 החומצות החיוניות ביותר – אלו שגוף האדם אינו יכול לייצר בעצמו.
אם בכל זאת נרצה להשוות את הפרופיל של חומצות האמינו בחלבון זרעי המפ, ניתן לשייכו לרמה הגבוהה ביותר של חלבון, בדומה לזו שמספק חלבון ביצה או סויה.
זרעי ההמפ הם גם מקור טוב למינרלים כמו אבץ ומגנזיום.